Vsaďte na výhodné sestavy nádrží na dešťovou vodu

Usnadněte a urychlete si práci díky výhodným setům nádrží na dešťovou vodu 2 v 1 nebo 3 v 1, které obsahují čerpadlo a filtr. Vyhnete se tak sestavování a napojení nádrže, které nemusí být pro laika zrovna jednoduché, a získáte zařízení na využívání dešťovky se vším všudy. 

Jaké máte možnosti

Pokud chcete jímat dešťovku, potřebujete k tomu vhodnou nádobu. Můžete zvolit nádrž na dešťovou vodu bez jakéhokoliv příslušenství, které si dokoupíte podle svého výběru. Nechcete ztrácet čas vybíráním? Využijte výhodné sady, které kromě retenční nádrže obsahují i filtr a čerpadlo.

Sestava 2 v 1 – nádrže na dešťovou vodu s čerpadlem

Výhodná sestava 2 v 1 obsahuje nádrž na dešťovou vodu s čerpadlem. Poté pouze napojíte zahradní hadici na coulový závit a můžete vodu čerpat z nádrže. Nemusíte řešit ani příslušenství související s čerpadlem, to je součástí sady. 

Schéma nádrže na vody s filtrem a čerpadlem.

Sestava 3 v 1 – nádrže na dešťovou vodu s čerpadlem a filtrem

Abyste mohli dešťovku z nádrže na dešťovou vodu využívat, potřebujete také čerpadlo a filtr na hrubé nečistoty. Při plánování tedy musíte myslet i na doplňky k nádržím na vodu, bez kterých vám systém nebude fungovat tak, jak má. Ve výhodných sestavách 3 v 1 najdete kromě retenční nádrže také sběrný filtr a čerpadlo. Ušetříte tak čas, který byste jinak strávili zdlouhavým výběrem.

Zbavte dešťovou vodu špíny

Filtr na dešťovou vodu zbaví dešťovku nečistot, které se mohou v nádrži usadit – listí, hrubý písek, jehličí nebo mech. Díky tomu zabrání zanesení a poškození čerpadla a celého systému. Voda navíc vydrží v nádrži delší dobu čerstvá a nezkazí se.
 

Podzemní sběrný filtr před nádrž            Podzemní sběrný filtr před nádrž - vnitřní pohled           Řez podzemního sběrného filtru před nádrž                

Čerpadlo uvede vodu do pohybu

V setu najdete kromě nádrže a filtru také klasické čerpadlo, které pumpuje vodu do zahradní hadice nebo do systémů na splachování toalety. Při výběru čerpadla rozhodují tyto faktory:

  • převýšení (počet pater),
  • počet odběrných míst (kohoutů),
  • počet zařízení, které vodu využívají (např. wc),
  • délka hadice na zalévání.

Zjistěte více o tom, jak vybrat čerpadlo do retenční nádrže. Pokud si ani tak nebudete jistí, rádi vám poradíme, jaké čerpadlo bude nejlepší. Kontaktujte nás ve všední dny od 7:30 do 16:00 na čísle +420 604 155 880 nebo nám napište e-mail na info@topnadrze.cz.
 

Čerpadlo LEO          Čerpadlo ACUASTOP

Nezapomínáme ani na důležité příslušenství

Aby napojení na nádrž na dešťovou vodu šlo hladce, najdete v sadě také potřebné příslušenství k čerpadlu na vodu, a to konkrétně:

  • držák na čerpadlo,
  • dočasné uchycení čerpadla na převoz,
  • PE hadice 32 × 3.0,
  • spojka k čerpadlu s vnějším závitem 32 × 1",
  • spojka s vnějším závitem na přípravu pro rozvod vody,
  • spojka s vnitřním závitem,
  • úchyt pro uchycení lana k čerpadlu,
  • nátokové potrubí DN 110 ke dnu nádrže,
  • 2 ks koleno KG 90.

Ušetřete peníze i čas

Kompletní sety nádrží na dešťovou vodu s čerpadlem a filtrem jsou výhodnější než koupě jednotlivých komponentů. Vždy záleží na velikosti a typu nádrže, ušetřené náklady se ale pohybují v řádech tisíců.
 

A co dál?

Prohlédněte si naše produkty:

Další články